Bus brandt volledig uit op E17: leerling-bestuurder en begeleider komen er met de schrik vanaf (Lokeren)


 

 ©  ypw

Lokeren

Op de E17 ter hoogte van Lokeren in de richting van Gent is deze namiddag een lijnbus volledig uitgebrand. Een leerling-bestuurder was met zijn begeleider onderweg toen ze problemen kregen met de motor. Ze reden enkele honderden meters op de pechstrook alvorens de bus tot stilstand te brengen aan een pechhaven. Toen ze uitstapten zagen ze al vlammen uit het motorcompartiment komen.

Pieter Van Hecke

Mogelijk is een defect aan de brandstofpomp de oorzaak van de brand. Door het defect vulde het motorcompartiment zich met mazout. De hitte van de motor zorgde voor ontbranding en zette de bus in lichterlaaie. Het vuur kon heel snel uitbreiden, waardoor de bus volledig uitbrandde. Het brandstoflek liet ook een lang mazoutspoor op de pechstrook na.

De bluswerken zijn momenteel achter de rug en er zal een kraan en vrachtwagen met dieplader moeten aanrukken om het voertuig te kunnen takelen. Omdat de bus in een pechhaven tot stilstand kwam zijn momenteel reeds twee van de drie rijstroken beschikbaar. Er staat een file vanaf Waasmunster in de richting van Gent en een kijkfile vanaf Destelbergen in de richting van Antwerpen.

 

 ©  pvs

 

 ©  ypw

Bus brandt uit op E17 in Lokeren – video: ypw. © Het NieuwsbladSource link

Leave a Comment

Your email address will not be published.

close