Na 15 jaar stoppen ‘De Madammen’ ermee op Radio 2: “We hebben er enorm van genoten”


Cathérine Vandoorne, Siska Schoeters en Anja Daems.  

Cathérine Vandoorne, Siska Schoeters en Anja Daems.  ©  VRT – Joost Joossen

Het radioprogramma ‘De Madammen’ stopt ermee. Dat maakten de drie ‘madammen’ van de Radio 2-show vrijdag zelf bekend. Het programma met presentatrices Anja Daems (54), Cathérine Vandoorne (51) en Siska Schoeters (40) bestaat al sinds 2007 en was één van de best beluisterde radioblokken in Vlaanderen op weekdagen. “We hebben er enorm van genoten”, zegt een emotionele Daems.

“Niet wenen, Vandoorne”, zegt radiopresentatrice Anja Daems wanneer ze met haar vaste collega het nieuws bekendmaakt. Vandoorne en Daems waren de twee die er al vanaf het begin bij waren, vijftien seizoenen lang. Siska Schoeters werd pas een ‘madam’ in 2019. Zij nam toen de fakkel over van Britt Van Marsenille. Eerder waren ook Ilse Van Hoecke en zangeres Leki presentatrices van het populaire radioprogramma.

Op 14 oktober 2007 ging het programma voor het eerst van start. Heel bekend Vlaanderen kwam op bezoek bij de presentatrices, maar er waren ook vaste gasten. Onder anderen Chris Dusauchoit, die steeds kwam vertellen over dieren, en dokter Dirk Devroey, die advies gaf over alles wat met gezondheid te maken had.

“We ontdekten andere culturen, zaten in de zetel bij de sterren met elke keer bijna een miljoen mensen op de radio. Maar wat ik vooral zal koesteren zijn de mooie, ontroerende en oprechte verhalen van de luisteraars. Als ik één ding geleerd heb, is het dat iedereen een verhaal heeft, als je maar wil luisteren”, zegt Daems. “Elk einde is natuurlijk ook een fijn nieuw begin, Radio 2 stopt niet na ‘De madammen’.”

De allerlaatste uitzending van De Madammen valt te horen op vrijdag 1 juli tussen 10 en 12 uur op Radio 1.Source link

Leave a Comment

Your email address will not be published.

close