Nieuwe datum gekend voor heropstart proces rond dood van Sanda Dia: Reuzegommers komen voor hof van beroep in Antwerpen


 

 ©  BELGA

De Reuzegom-zaak zal inhoudelijk “in zijn totaliteit” gepleit worden voor het hof van beroep in Antwerpen op 13 maart 2023. Dat is vanochtend aangekondigd door de voorzitter van het hof.

Eind april kwam een opvallende wending in de zaak rond de dood van Sanda Dia. De nabestaanden van de student legden het grote proces in Hasselt stil. Aanleiding was een aankondiging van de voorzitter. Die zei dat ze enkel gevat was om te oordelen over de tenlasteleggingen die sloegen op de feiten van 5 december 2018 in Vorselaar, en dus niet op de twee voorafgaande dagen. Nochtans vonden volgens de advocaten van de nabestaanden van Sanda op 3 en 4 december ook al cruciale momente plaats, zoals vergaderingen van de Reuzegommers en al enkele zware dooprituelen.

“Indien de rechtbank haar uitspraak beperkt tot de allerlaatste uren van onze zoon of broer zullen wij nooit de volledige waarheid kennen over de waanzin die Sanda gedurende drie dagen heeft moeten ondergaan”, klonk het toen. Uit vrees dat alle achttien Reuzegommers vrijuit zouden gaan, of slechts licht gestraft, gaf de familie tenslotte aan in beroep te willen gaan tegen de beslissing van de rechter.

De zaak ging vervolgens naar het hof van beroep in Antwerpen waar moest beslist worden over een nieuwe datum en of het proces alsnog zou voortgezet worden in Hasselt, dan wel naar Antwerpen zou verschuiven. Het blijkt nu het tweede geworden. “Ik wens kennis te nemen van de totaliteit van de zaak”, aldus de voorzitter van het hof donderdagochtend.Source link

Leave a Comment

Your email address will not be published.

close