Vakbonden eisen extra tussenkomst voor verplaatsingskosten werknemers


 

 ©  bfm

De onderhandelingen in de Groep van 10 over hogere vergoedingen in de verplaatsingskosten voor werknemers, hebben niet geleid tot een akkoord, hekelen de vakbonden. Ze eisen in een gemeenschappelijke verklaring dat er snel een extra tussenkomst wordt toegekend. Om die en andere eisen kracht bij te zetten, vinden er op 13 mei verschillende acties plaats, onder meer in Limburg, West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant.

Bron: BELGA

Volgens het gemeenschappelijk vakbondsfront willen de werkgevers opnieuw het onderste uit de kan halen, terwijl ze hun werknemers zelf in de kou laten staan. Zo weigeren ze elke extra inspanning, maar willen ze dan weer wel dat de regering extra middelen voorziet om de energiekost van de bedrijven te verminderen, aldus de bonden.

Nochtans worden ook de werknemers geconfronteerd met de sterke stijging van de benzine- en dieselprijzen. Het ABVV, ACV en ACLVB pleiten daarom voor een extra tussenkomst die onmiddellijk voelbaar is en in verhouding staat tot de stijgende brandstofprijzen, en dat voor alle werknemers die hun eigen wagen moeten gebruiken voor hun woon-werkverkeer.

De vakbonden willen ook dat de werkgevers hun verantwoordelijkheid nemen, zeker als het gaat om professionele verplaatsingen. Tot slot kan het voor hen ook absoluut niet “dat de terugbetaling van het woon-werkverkeer op een of andere manier gekoppeld wordt aan het loonniveau van de werknemer, zoals voorgesteld door de werkgevers”, luidt het.Source link

Leave a Comment

Your email address will not be published.

close