Local Politics

Zes voertuigen betrokken bij spectaculair ongeval op E34 richting kust, drie mensen raken gewond (Binnenland)


Ter hoogte van Zelzate-Oost en Wachtebeke was de E34 een tijdlang volledig versperd in de richting van de kust na een ongeval met een vrachtwagen. Bij het ongeval raakten twee personen zwaargewond, een iemand liep lichtere verwondingen op.

Kort voor 12 uur reed een vrachtwagen ter hoogte van Zelzate in op de file die er – omwille van het mooie weer – stond richting kust. Het gaat om een zwaar verkeersongeval waarbij twee zwaargewonden en één lichtgewonde zijn gevallen. Twee slachtoffers moesten uit een wrak bevrijd worden. (Lees verder onder de foto)

 

 ©  Carlo Coppejans

“Bij de botsing raakten uiteindelijk ook nog twee personenwagens en een camper betrokken”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “De hulpdiensten zijn al ter plaatse.” In totaal waren vier personenwagens, een vrachtwagen en een mobilhome betrokken. (Lees hieronder verder)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Water

De brokstukken lagen over honderden meters verspreid en de snelweg werd een tijdlang volledig afgesloten. Aankomend verkeer moest de snelweg verlaten in Moerbeke, maar brandweerzone Centrum liet rond 13.40 uur weten dat één rijstrook opnieuw in gebruik werd genomen. Het Rode Kruis kwam ter plaatse om water te bedelen aan mensen in geblokkeerde voertuigen tussen Moerbeke en het ongeval. Kort na het ongeval stond er al een file van een vijftal kilometer.

(Lees verder onder de foto’s)

 

 ©  zvd

 

 ©  zvd

Plakkerige smurrie

De Gentse brandweer moest woensdagmiddag ook uitrukken naar de Kennedylaan in Zelzate, om er een “plakkerige smurrie” te verwijderen. Het gaat om een lijmspoor dat door een onbekend voertuig is achtergelaten. Het goedje begon ter hoogte van de Rijkswachtlaan te lekken.

De lijmresten moeten met een hogedrukreiniger verwijderd worden. Met warm water wordt het wegdek proper gemaakt. Dat is een taak die nog uren in beslag zal nemen, zegt de brandweer. Er zijn signalisatiewagens ter plaatse gekomen, maar het verkeer kan langs een rijstrook passeren.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.